MEDIA: Økning i alvorlige allergiske reaksjoner

I England har antall barn som ble innlagt på sykehus med alvorlige, allergiske reaksjoner økt hvert år de siste fem årene. I 2018-19 ble 1.746 barn behandlet for allergisk sjokk, opp fra 1.015 in 2013-14.

Forskere vet ikke hva grunnen kan være, men tror årsaken kan ligge i miljøfaktorer. Immunforsvaret hos barna har begynt å reagere kraftig på allergener i næringsmidler som i utgangspunktet er helt ufarlige. Les hos BBC: Severe allergic reactions rise in children in England over past five years.

Allergi ovenfor matvarer henger sammen med eksem, påpeker BBC. Allergiske antistoff kan bli dannet gjennom huden, særlig gjennom hud med eksem hos babyer, skriver BBC: Why the world is becoming more allergic to food.

For dem som har en allergi, overreagerer immunsystemet på et allergen ved å danne antistoff kalt Immunoglobulin E (IgE). Disse antistoffene beveger seg så til celler som frigjør kjemikalier og som forårsaker en allergisk reaksjon. Denne reaksjonen gir vanligvis symptomer i nese, lunger, svelg eller huden. Gjengitt fra American Academy of Allergy, Asthma & Immunology: IMMUNOGLOBULIN E (IGE) DEFINITION.

Økning! Hvorfor? - spurte hudlege og professor Kjell Aas og svarte: Økningene må skyldes endringer i miljøet. Se også Alt liv er kjemi.

Se tidligere artikler hos cottonchild.no:
AKTUELT: Kjemikalier utgjør en stor trussel
AKTUELT: Kjemikalier forstyrrer en naturlig utvikling
AKTUELT: Hudallergier berører nå mange




(Oppdatert 19.11.2019. Opprinnelig skrevet 19.11.2019)

 

Del lenke til denne artikkelen med ditt nettverk

Knappene åpner et vindu der du kan se hva du deler, og du kan legge til egen tekst om du ønsker det.